Zuid – Afrika

De reis vertrok in Johannesburg en eindigde 5500 kilometer verder in Kaapstad. Ze reden van Pretoria naar het “Krugerpark”, aan de grens van Mozambique, dan via het onafhankelijk Koninkrijk Swaziland naar de kust waar ze het “Isimangaliso park”en het” Hluhluwepark” bezochten. Daarna volgden ze de wildcoast tot Port Elisabeth. Een bezoekje aan het “Addo” wildreservaat mocht zeker niet ontbreken. Voor ze Kaapstad bereikten bezochten ze nog onder andere de historische stadjes Oudshoorn, Swellendam en Stellenbosch. Een wandeling bovenop de Tafelberg , een tocht langs de kust tot aan Kaap de Goede Hoop, een wijnproevers-rit doorheen de vele wijngaarden, een bezoek aan Bo-Kaap behoorden tot de uitschieters van het bezoek aan de hoofdstad Kaapstad. De confrontatie met de persoon van Nelson Mandela , overal aanwezig in het land , kende een hoogtepunt tijdens het bezoek aan Robben Island, het eiland waar hij jarenlang gevangen zat.

r