Egypte (deel 1)

 

 Westelijke woestijn van Egypte

Een grote geografische attractie van Farafra is zijn witte woestijn (bekend onder de naam Sahara el Beyda, waarbij het woord sahara woestijn betekent). De witte woestijn van Egypte is gesitueerd 45 kilometer ten noorden van Farafra. De woestijn heeft een witte, romige kleur en massieve krijtrotsformaties die ontstaan zijn als een resultaat van occasionele zandstormen in het gebied. De woestijn is gevormd uit de resten van microscopische zeedieren, die ongeveer 80 miljoen jaar geleden hier leefden in de zee. Na de verdwijning van de zee was de wind verantwoordelijk voor de erosie tot de hedendaagse rotsformaties. Afhankelijk van de samenstelling en de hardheid van rotsen en hun lagen ontstonden bizarre structuren zoals paddenstoelen, torens of handvormen. U ziet met wat fantasie, honden, een nijlpaard, kamelen en andere wezens in hen.